Längtan efter våren

Det yr snö utanför mitt fönster samtidigt som jag hör fågelsång. Jag vet att det bara är februari och att kylan kommer hålla i sig i minst en månad till (vilket för naturens återhämtning bara är positivt) men när fåglarna sjunger väcks bilder i mitt inre, bilder av spröda knoppar på trädgrenar och i buskar. Ett lätt surr av de första flugorna och en sol som både är varmare och gulare än den bleka vintersol som gömmer sig bakom molnen.
Jo, visst älskar jag vinter. Jag älskar snö, is, frost och att andas ångmoln på väg till bussen. Att dra ut på vinterpromenader med mackor och varmt chokladkaffe. Men vi har för länge sedan passerat midvinter och nu längtar hela mitt väsen efter lite varmare temperaturer.
Men även om jag hade pengar till det skulle jag aldrig köpa en flygbiljett till varmare länder. Väntan, längtan, ja själva uthärdningen i sig är väl värd mödan när man känner de första dofterna av våren. Jag tror inte att våren skulle bli lika härlig om man inte fick gå och längta ordentligt efter den först.

De bästa stunderna är oftast de man väntat riktigt länge på...