Stockholm Beer & Whisky Festival
När det gäller öl så hittade vi några intressanta saker där med. Bland annat ett isländskt bryggeri! Jag hade ingen aning om att islänningarna kunde något om öl så det blev en väldigt trevlig överraskning när vi från Ölvisholt Brugghús hittade ett par storfavoriter. Eddie drack "Lava", en mörk och murrig porter med fin sötma. Själv drack jag en "Móri" som närmast beskrivs som en fyllig, halvmörk ale.
Vi smakade även diverse olika mjödsorter från Sjätte Tunnans Mjödhamn. Jag drack en amerikansk tranbärsmjöd som verkligen smakade julafton och Eddie tog en polsk rönnbärsmjöd som var väldigt intressant. Det var många smaker i den som vi inte kunde urskilja, men det var helt klart godkänt :) Det var ju mer honungsvin än faktiskt mjöd (för jag kan inte tänka mig att de producerar den på "rätt" sätt...) men det var i alla fall gott.
Hos Monks fick jag en brödig och fyllig stout/porter/nånting som var väldigt god men som jag tyvärr inte fick namnet på. Eddie fick en trappist som han var måttligt förtjust i, men den gick ner.
Höjdpunkten var en Kriek på tapp (Liefmans tror jag den hette) som åtnjöts tillsammans med mörka chokladtryfflar från Pralinhuset. Fy fasen vad livet kan vara bra ibland ^^